Kreatív 2 napos osztálykirándulás Almásházán

Két napos osztálykirándulásra két külön verziót raktunk össze. A “B” verzió tartalmaz két ebédet és egy éjszakai bátorságpróbát is. A programok rugalmasak, egyéni megbeszélés alapján lehetőség van változtatásokra is. (2 nap/1 éjszaka) Az itt alvás nem kötelező, el lehet jönni csak a programokra is.

IMG_7058

A verzió | B verzió


“A” verzió:

1. nap:

Á‰rkezés, 10:30-tól, szállásfoglalás.

Megérkezés után az idő függvényében: ismerkedés a faluval, a festői szépségű almásházi tóval, majd falusi biológiaóra – ismerkedés a vendégház állataival (nyuszi, kecske, birka, ló) és a kiskert növényeivel. Választható szabad foglalkozások: foci, röplabda, tollas, horgászat, íjászat

15:00-tól 18.00-ig: 3 órás kézműves foglalkozások kerülnek lebonyolításra. A következő foglalkozások közül két fajtát lehet választani:

szabadkézi rajz, festés, edénykészítés felrakásos technikával, korongozás (gépi és lábrúgós korong), batikolás (ajánlott mindenkinek saját pólót hoznia), nemezelés (nemezlabda-készítés, szütyő), gyertyamártás, gyöngyfűzés, terméskép, gipszlenyomatok, medál készítése

Egy csoport a 3 óra alatt 2 fajta programelemen vehet részt, amit előre ki lehet választani (pl.: korongozás, batikolás).

Este 18:30-kor vacsora a vendégház éttermében.

Vacsora után túrázás a zalai dombok között Deák Ferenc házához, vagy a Kallósdi Árpád-kori kerektemplomhoz, esetleg a kehidakustányi termálfürdőhöz (4-6 óra), majd a nap élményeinek megbeszélése tábortűznél.

Rossz idő esetén falusi mozi vetítés a kultúrházban (Tüskevár, Tenkes kapitánya), csoportos benti játékok a vendégház éttermében.

Kép 050

2. nap:

8.00-kor reggeli.

Reggel közelebbi ismerkedés az állatokkal, a bátrabbak részt vehetnek az állatok ellátásánál is, (almolás, etetés, itatás, lópucolás, kecskefejés), majd kézműves és foglalkozások 9.00-tól 12.00-ig.

Fakultatív lehetőségek a hazautazás előtt:városnézés Keszthelyen (kastély, sétálóutca, múzeumok – közlekedés helyi járattal), fürdés a Balatonban, ill. a kehidakustányi termálfürdőben, a zalaegerszegi Göcsej falumúzeum megtekintése, horgászás, illetve fürdés a Zalacsányi-tónál

(A csomagárban ezek a fakultatív programok nincsenek benne.)

“B” verzió

A „B” verzió tartalmaz plusz két ebédet és az „A” verzió összes programlehetőségét .

IMG_7167

Egyéb információk:

Szállás:

A csoportokat egy vendégházban szállásolják el. A vendégház tetőterében helyezkednek el a szobák. A 4 ill. 6 ágyas szobák emeletes ágyakkal, szekrényekkel és székekkel vannak felszerelve. A fürdőszobák (külön női ill. férfi) használata közös. Az emeleten kényelmesen berendezett társalgó is található, ahol megoszthatják egymással a gyerekek a nap élményeit.

Étkezések:

Az étkeztetés a vendégház ebédlőjében történik, többnyire helyi alapanyagokból készült házias ételeket kínálunk. Csoportonként egyféle leves, ill. kétféle második közül lehet választani. Az ételek kiválasztása, igények egyeztetése a programgazdával történő megbeszéléssel történik.

Megbeszélés szerint a vegetáriánus, liszt- és laktózérzékeny, cukorbeteg gyerekek étkeztetését is meg tudják oldani. Igény szerint a programgazda 3, illetve 4 napos osztálykirándulásra is összeállít programot és nyári alkotótáborok szervezését is vállalják.

 

Árak diákok és kísérők részére: (min. 10 fő esetén*)

“A” verzió: 7.500 Ft/fő

Az ár tartalmaz: egy vacsorát, egy reggelit, egy éjszakai szállást, az első és a második napi 3-3 órás foglalkozásokat, a túrát és az állatokkal való ismerkedést, az éjszakai bátorságpróbát, íjászkodást és horgászati lehetőséget

“B” verzió: 9.500 Ft/fő

Az ár tartalmaz: két ebédet, egy vacsorát, egy reggelit, egy éjszakai szállást, az első és a második napi 3-3 órás foglalkozásokat, a túrát, az éjszakai bátorságpróbát, íjászkodást, horgászati lehetőséget és az állatokkal való ismerkedést

 * 10 fő alatt új árajánlatot kell kérni.

Sofőr részére az ár, ha nem vesz részt a programokon:“A” program esetén: 4300 Ft/fő “B” program esetén: 6700 Ft/fő

Kedvezmények:

20 fő felett két fő kísérő szállásköltsége ingyenes

A kézműves foglalkozások a kísérőknek 20 fő alatt is ingyenesek.

Ha a csoport csak a foglalkozást igényli: 1300 Ft/fő/foglalkozás (3-4 óra) Ebben természetesen benne vannak a felhasznált alapanyagok. Az elkészített munkákat mindenki hazaviheti.

Elérhetőségek:

Programok: Rakonczay Ágnes: +36 30 647 15 10 nyitottalkotohaz@gmail.com

Szállás és étkezés: Sipöcz Sarolta +36 30 579 53 69 sipoczsaci@gmail.com